Speelhuisje verdwenen.

Iedereen die de laatste week bij ons op het schoolplein is geweest zal het zijn opgevallen dat het kleine speelhuisje is verwijderd. Speeltoestellen moeten aan veiligheidseisen voldoen en daar hoort een regelmatige keuring bij. Uiteraard doen we dat niet zelf, maar wordt dat gedaan door een extern bureau. Vorig jaar kregen we al te horen dat het kleine speelhuisje gebreken begon te vertonen. Toen konden we dat nog laten repareren. Onlangs is het huisje echter toch afgekeurd en moest het worden verwijderd. Tegelijkertijd kregen we ook te horen dat het grote toestel met de glijbaan op korte termijn aan vervanging toe is. 

Het leek ons een goed plan om bij het kiezen van een vervangend speeltoestel de leerlingenraad in te schakelen. Die zijn nu 1 keer bij elkaar geweest en samen met mij hebben ze gekeken naar wat je allemaal kunt doen op een speeltoestel. Op het bord kwamen woorden te staan als glijden, duikelen, klimmen, chillen en schommelen.  Daarna zijn we gaan kijken wat we allemaal zouden missen als we de beide speeltoestellen niet meer zouden hebben en tenslotte hebben we gekeken waaraan de vervangers van beide speeltoestellen zouden moeten voldoen. 

De volgende stap is dat ik samen met de leerlingenraad ga kijken wat verschillende aanbieders zoal hebben, zodat we een keuze kunnen maken. Uiteraard zijn er budgetaire grenzen en zal er nog wel enige tijd overheen gaan, voordat de nieuwe toestellen geplaatst kunnen worden. Wordt vervolgd.

 

schoolplein schoolplein