Corona update van Blosse

Voor de derde week op rij is er een sterke toename in het aantal coronabesmettingen in Nederland. Ook op enkele Blosse locaties hebben we in de afgelopen weken te maken gehad met leerkrachten die besmet zijn geraakt met het coronavirus. Een zorgelijke ontwikkeling. 

 

We merken dat we veel medewerking en begrip krijgen van jullie als ouders in de toch vaak lastige situaties waar we nu mee te maken hebben. De ervaringen die we hebben opgedaan tijdens de lockdown, komen ons nu goed van pas om in dit ‘hybride schooljaar’ het onderwijsproces door te laten gaan. 

 

RIVM richtlijnen voor kinderen met milde klachten. 

Het RIVM heeft de richtlijnen voor kinderen met milde klachten aangepast. Wij hanteren de vastgestelde beslisboom  (https://www.blosse.nl/content/25185/download/clnt/94776_Beslisboom_verkouden_kind_0_jaar_t_m_groep_8_-_BOinK_AJN_RIVM__220920.pdf) om te bepalen of een kind naar school of opvang mag komen.   

Alle kinderen kunnen naar school komen. Als kinderen zonder geldige reden thuis worden gehouden, nemen wij contact met op met de ouders. 

 

Kinderen met klachten 

De beslisboom (https://www.blosse.nl/content/25185/download/clnt/94776_Beslisboom_verkouden_kind_0_jaar_t_m_groep_8_-_BOinK_AJN_RIVM__220920.pdf) geeft ook richtlijnen voor het wel of niet testen van kinderen.  

Niet testen 

Volgens de beslisboom hoeft een kind niet getest te worden op corona bij verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn), of bekende klachten van hooikoorts of astma.  

Een kind hoeft ook niet getest te worden bij andere klachten die bij COVID-19 kunnen passen, zoals koorts, benauwdheid of (meer dan incidenteel) hoesten.  

Wel testen 

Als een kind ernstig ziek is met klachten die bij het coronavirus passen. Bel dan meteen de huisarts.  

Als iemand in het huishouden of iemand met wie het kind nauw contact had positief is getest op corona en het kind krijgt klachten. Overleg met de huisarts of de GGD of een test nodig is. 

Als een kind of een huisgenoot onder een risicogroep valt. 

Bekijk de beslisboom  (https://www.blosse.nl/content/25185/download/clnt/94776_Beslisboom_verkouden_kind_0_jaar_t_m_groep_8_-_BOinK_AJN_RIVM__220920.pdf) voor instructies na de testuitslag en nadere informatie.  

 

Alleen samen krijgen we corona onder controle.  

corona virus corona virus